Wie ben ik?

Ik ben Els Jaspart. Van kleins af aan ben ik al gefascineerd door dieren. Mijn eerste boeken gingen over het leven van dieren. Gewonde of moederloze bosduiven, mollen, muizen, kittens, poezen, emoe’s, kraaien,……je kon het niet bedenken of ik ving ze op, zorgde voor hen, liet hen terug vrij of gaf ze een thuis. Mijn passie voor honden werd reeds gewekt op 2,5-jarige leeftijd toen mijn papa in het dierenasiel Kella, een Sint-bernard van 14 maanden redde van de dood door haar te adopteren en op te nemen in ons gezin. Tijdens mijn pubertijd ontdekte ik nog een andere passie: tekenen.

Ik koos voor de studies grafisch vormgever en studeerde af in 1993. Ik werkte als grafisch vormgever bij verschillende reclamebureaus om in 2001 als graficus aan de slag te gaan bij VDAB. Tijdens al die jaren vond je me regelmatig ook in een dierenasiel om een handje toe te steken. In 2015 overleed onze hond Emma en besloot ik om wekelijks in het dierenasiel te gaan helpen. Het gedrag van honden begon me meer en meer te boeien. Ik ging me er meer en meer in verdiepen, alsook in de verschillende trainingsmethodes. De ene cursus na de andere heb ik gevolgd, honderden boeken heb ik gelezen, ik ben als hondeninstructeur aan de slag gegaan in een hondenschool,... maar ik miste iets! Al snel werd duidelijk dat ik geen honden wou trainen. Mijn focus lag op mensen helpen om hun hond op te voeden. Zo ging ik mij verdiepen in de roedelmethode en het natuurlijk gedrag van honden. Ik leerde het gedrag van honden beter begrijpen, ik leerde hun onderliggende behoefte kennen en hoe erop in te spelen. In de praktijk echter lukte het niet altijd om het over te brengen op de baasjes. Zo kwam ik bij Anniek Winters terecht. Zij leerde mij dat onze gevoelens en onze energie het gedrag van de honden beïnvloeden. Eindelijk kreeg ik antwoorden op al mijn vragen en vielen de puzzelstukjes in elkaar. In september 2017 verliet ik VDAB en startte ik deeltijds als graficus bij Van der Valk Hotel Brussels Airport. Op die manier ben ik ook in de mogelijkheid om meer tijd te besteden aan mijn roeping: mensen helpen bij de opvoeding van hun hond. Met heel veel passie en liefde deel ik dan ook graag mijn kennis met jullie.

Sinds 2017 heb ik niet stilgezeten en blijf ik mij bijscholen. Zo volgde ik de curssusen"Learn to Train the Good Dog Way: The Foundation" en "E-Collar Training", Unleashed potential "the core excellence" en "e-collar excellence". Verder volg ik K9 lifeline Heather Beck, solid K9 training Jeff Gellman, Sean 'O Shea of The Good Dog, The Monks Of New Skete, Marc Goldberg ...

  • Facebook
  • Instagram

© Hondengedragsdeskundige Els Jaspart, 2017-2021. Alle rechten voorbehouden. - Privacybeleid - Algemene voorwaarden