top of page

Recensies

Getuigenis: Hans en Obi

20220301_175241 - LR.jpg
OBI - portretfoto.png

In november 2021 heb ik, na 3 bezoeken aan het asiel, een duitse herder geadopteerd, een reu van 6 jaar, die "luistert" naar de naam Obi.  Na (gelukkig) slechts 3 weken in het asiel had Obi een nieuw baasje.

Obi is vrij aanhankelijk, rustig, heel zindelijk. En luistert, alhoewel niet altijd... en kan een beetje koppig zijn😂 
Een zekere basisopvoeding heeft zijn vorige baasje hem zeker meegegeven. Kortom, een hond, die op alle vlakken, bij mij past.

Bij de dagelijkse wandelingen reageerde hij fel op voorbijrijdende auto's, fietsers, joggers én.... andere honden. Alleen voorbijrijdende treinen deden hem, tot mijn verbazing, helemaal niks. Obi was buitenshuis vrij onrustig en gestresseerd en continu zeer alert. Een nieuwe baas, een nieuwe omgeving, het zal je maar overkomen. Het speelt onvermijdelijk een rol. Neem daarbij nog de aard van het beestje...

Sommige wandelingen werden evenwel niet meer leuk. Altijd op je hoede zijn, uitvallen, niet uit zijn fixatie te krijgen. Gevolg: onzeker/gestresseerd baasje =  onzeker/gestresseerd hondje... En vice versa!

Tijd dus om hulp in te roepen en zo kwam ik bij Els terecht. Afspraak gemaakt en op dag stond Els aan de deur. Kennismaking, wat info gekregen en dan direct in de praktijk. De straat op! Een andere lijn, letten op je houding, jouw hond proberen af te leiden van zaken die uitvallen kunnen veroorzaken. Vooral dit laatste helemaal niet evident. Maar met de tips en tricks van Els het ging al wat beter. De invloed van Els was duidelijk. Zowel hond als baasje werden bijgestuurd waar nodig. Daarna veel oefenen, herhalen, herhalen en nog eens herhalen.

Obi is intussen 7 maanden bij mij. De evolutie is duidelijk en positief. We leren elkaar nog elke dag beter kennen, wij "lezen" elkaar steeds beter en beter. Het uitvallen naar auto's en fietsers is bijna helemaal verdwenen. Honden blijven soms een probleem. En uiteraard is er af en toe es een terugval.

Advies van Els? Niet teveel toegeven, kordaat en duidelijk de leiding nemen. Ik ben een vriendelijke man😎. Maar Els gaf mij aan niet té vriendelijk te zijn....Veel proberen met andere honden op wandel te gaan. De hondenvrijloopzone in het bos wat proberen te vermijden. Daar bleek trouwens dat de socialisatie van Obi beter kan. Te enthousiast aanstormende honden, daar houdt hij niet van. Een paar keer een kort blafje naar zo'n hond moet duidelijk maken dat deze best Obi's persoonlijke ruimte respecteert. Een hond die deze signalen niet begrijpt, daar zal Obi naar uitvallen. Rustige honden worden geaccepteerd, zolang hij maar zijn eigen weg kan gaan. Een wandeling met verschillende honden, los of aan de lijn, vormt dan geen probleem.

Het puike werk en de input van Els heeft duidelijk zijn impact. Els is rustig en kalm, maar gedecideerd en kordaat. 

De belangrijkste les van Els? Jouw hond leren accepteren in zijn "zijn". Net zoals wij mensen niet met iedereen vienden willen/kunnen zijn, kan je niet verwachten dat een hond dat wel kan. 
Wederzijds respect tussen hond en baasje, dat krijg je er dan zo bij!

Intussen een 2e sessie ingelast om Obi te leren speeltjes los te laten. Want een bal of een stok afgeven, dat kende hij niet. Ook hier heeft Els mij perfect op weg gezet. En het werkt!

Er is maar 1 conclusie: Els als hondengedragstherapeut is eenvoudigweg een aanrader! Het levert je een "betere" hond op én een beter baasje.

"Better human, better dog... happier dog, happier human".

Bedankt Els,

Obi en Hans

Reviews

Screenshot 2021-12-10 at 15.53.28.png
Screenshot 2021-06-17 at 12.17.06.png
Screenshot 2021-06-09 at 07.38.30.png
Screenshot 2021-05-26 at 10.29.32.png
Screenshot 2021-05-26 at 10.29.55.png
Screenshot 2021-05-26 at 10.30.06.png
Screenshot 2021-05-26 at 10.30.35.png
bottom of page