top of page
Zoeken

𝗕𝗿𝗼𝗼𝗱𝗳𝗼𝗸

Hoe herken je een broodfokker:

1. Worden er meer dan 2 rassen aangeboden?

2. De fokker heeft non-stop pups te koop

3. Je kan zomaar binnenwandelen zonder afspraak en de dag zelf een pup meenemen

4. De moederhond is niet bij de pups en je krijgt ze ook niet te zien

5. De ouders zijn niet getest op erfelijke aandoeningen

6. De pups worden aangeboden op internet of via advertenties

7. Kan je online een puppy bestellen? Leveren ze de puppy aan huis?

8. Vraagt men niet naar de reden waarom je een pup wilt?

9. Zitten de hondjes in etalages? In plastiek bakken? In een stal?

10. ….

Paspoort:

Heel vaak krijg je het paspoort pas te zien na de verkoop en blijkt je pup geimporteerd te zijn uit Oost-Europa waar geen strenge normen gelden i.v.m gezondheid en vaccins. Pups uit het buitenland mogen wettelijk het nest pas verlaten vanaf de leeftijd van 15 weken. Heel vaak wordt het paspoort vervalst en zijn de pups vele jonger.

“Ja, ik wist dat het broodfok was maar ik moest dat hondje redden”. Geloof mij JE REDT GEEN BROODFOKPUP. NOOIT! Je houdt de handel en de mishandelingen gewoon in stand. Als je echt een puppy of hond wil redden dan bezoek je een asiel en ga je niet naar een winkel.

“Ik heb 2 honden gehad van iemand die op de lijst van broodfokkers staan en heb nooit problemen gehad met de honden. Ik ga er zeker terug.”

“Ik ben bij een kweker van de broodfoklijst geweest en ze zijn voor mij GEEN broodfokker integendeel. Zo netjes en de mama is supergoed verzorgd en zit bij de pups….de dierenarts was net aanwezig om ze te vacinneren…en de mensen zijn zo sympathiek….”

Tuurlijk zijn de mensen supervriendelijk, het zijn VERKOPERS hé! Ook al ziet het er allemaal netjes uit en krijg je de mamahond te zien (Geloof mij, dat laten ze je denken), broodfokkers zijn VERKOPERS, MANIPULATORS maar het blijven broodfokkers!

Ze stellen alles in het werk om alles er aantrekkelijk en netjes te laten uitzien. Je moet maar is proberen om bij een broodfokker te zeggen dat je twijfelt want ze staan op de lijst van broodfokkers. Ze gaan je zo vriendelijk te woord staan en je zo ompraten waardoor je gaat twijfelen of erger je hun gelooft dat ze geen broodfokkers zijn. Voor je het weet kom je thuis met een broodfok pup.

Broodfok kan je echt op geen enkele manier goedpraten. JE BENT GEWOON MEDEVERANTWOORDELIJK, HIER IS GEEN EXCUUS VOOR!

Broodfok puppies komen uit Oostbloklanden. FOUT! Ook hier in Belgie zijn er heel wat broodfokkers die zelf kweken. De ouderdieren zijn gedoemd om het ene nestje na het andere te krijgen.

Opgelicht door een broodfokker, en nu?

Op deeze website kan je alles lezen wat je moet doen

Meer info vind je ook terug op https://www.broodfok.be/

bottom of page