top of page
Zoeken

𝗕𝗮𝘀𝗶𝘀𝗯𝗲𝗵𝗼𝗲𝗳𝘁𝗲 𝟭: 𝗕𝗲𝘄𝗲𝗴𝗲𝗻

Een hond heeft veel beweging en mentale uitdaging nodig om zich goed te voelen en zijn energie kwijt te raken. In het wild lopen zij gemiddeld zo’n 10 uur op een dag. Hun brein denkt voorwaarts. Elk lid van de groep kent zijn plaats en respecteert de hiërachie. Door samen met je hond te gaan wandelen vorm je een roedel en voldoe je aan zijn basisbehoefte om zich voort te bewegen.

Je hond loopt altijd naast of achter jou, je hond mag niet zelf beslissen waar je heen gaat, als leider bepaal jij waar en of er gesnuffeld wordt. Op deze manier moet hij zich langere tijd focussen op jou en voldoe je ook aan zijn beoefte om mentaal te werken.

Hoe lang en hoe vaak ga je nu best wandelen?

Dat verschilt per hond, per ras, maar vooral qua energie van de hond. Ideaal ga je drie tot 4 keer per dag wandelen gedurende minimum 30 minuten: ’s ochtens, ’s middags, ’s avonds en voor het slapen gaan. Een volwassen hond heeft daarbij behoefte aan minstens 1 wandeling van meer dan 30 minuten per dag. Voor puppies pas je de duur aan aan de leeftijd.

Heb je een hond met een hoog energieniveau. Dan zijn fietsen of hardlopen een mooie aanvulling op de wandelen (niet voor de leeftijd van 1 jaar).


Comentarios


bottom of page