top of page
Zoeken

𝗕𝗮𝘀𝗶𝘀𝗯𝗲𝗵𝗼𝗲𝗳𝘁𝗲 𝟯: 𝗔𝗳𝗳𝗲𝗰𝘁𝗶𝗲

Affectie heb ik nog nooit moeten aanleren aan mensen. Helaas beseft men niet dat een overvloed aan affectie zonder disipline en onvoldoende beweging aan de basis liggen van de meest voorkomende gedragsproblemen.

Natuurlijk mag je je hond liefhebben, hoe meer hoe beter. Maar… Enkel en alleen als je ook voldoet aan zijn basisbehoeften bewegen en disipline.

Kijk goed naar de lichaamstaal van je hond, als je hond zich wegdraait van jou, zijn lichaam opspant, gromt… dan vind hij het niet fijn om aangeraakt te worden. Respecteer dat en stop eermee.

Een andere tip die ik je mee kan geven. Sta eens stil welke gemoedstoestand van je hond je aan het belonen bent als je hem affectie geeft? Als je hond bang is van vuurwerk en jij gaat hem troosten dan bevestig je zijn angst. Als je hond heel opgewonden op je toe rent als je binnenkomt en jij aait hem dan voedt je zijn opwinding. Dus aai je een hond die heel druk en zenuwachtig is dan beloon je net het tegenovergestelde van wat je wil. De kans is zelfs groot dat hij door jouw aanraking nog drukker wordt dan dat hij in eerste instantie was. De natuurlijke gemoedstoestand van een hond is kalm en oderdanig, zorg dat je enkel deze gemoedstoestand beloont.


Comentários


bottom of page