top of page
Zoeken

𝗕𝗮𝘀𝗶𝘀𝗯𝗲𝗵𝗼𝗲𝗳𝘁𝗲 𝟮: 𝗱𝗶𝘀𝗶𝗽𝗹𝗶𝗻𝗲

Discipline staat voor regels, grenzen en beperkingen.

Van bij de geboorte krijgen pups van hun moeder regels, grenzen en beperkingen opgelegd. Doordat ze leren wat wel en niet mag weten ze waar ze aan toe zijn en dat geeft hun een veilig gevoel.

Concreet wil dit zeggen dat je ALTIJD consequent en duidelijk moet zijn in wat je wel wil en niet wil. Als je hond weet waar hij aan toe is, kan hij ontspannen en gaat hij jouw vertrouwen. Maar wij als mensen zijn niet altijd even consequent als het over regels gaat. Heel vaak zijn we al blij als de hond zich MEESTAL aan de regels houdt. Maar door inconsequent te zijn maak je je hond onzeker, hij begrijpt niet waarom het de ene keer wel mag en de andere keer niet, waardoor hij zijn vertrouwen in jou zal verliezen.

Disipline begint dus van dag 1 dat je pup of hond bij je intrekt. Je wil niet weten hoe vaak ik bij mensen kom waar het de hond is die de baasjes regels, grenzen en beperkingen opgelegd in plaats van omgekeerd.

We hebben ook altijd excuses voor het gedrag van onze hond: “ja, maar het is nog maar een puppy”, “ja, maar hij zit in de puberteit”, …

Met regels, grenzen en beperkingen zorgen we dat je hond de juiste gemoedstoestand heeft, kalm en ontspannen.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page