top of page
Zoeken

𝗕𝗲𝗻𝗰𝗵

Heel veel mensen reageren heel negatief op het gebruik van een bench. Als je het bekijkt vanuit menslijk oogpunt is opsluiting vreselijk. Maar voor een hond ziet het er helemaal anders uit. Honden zijn holdieren en zoeken instinctmatig rustplaatsen die beschut en veilig zijn. Dat is de reden waarom honden vaak ergens onder gaan liggen (tafels, kasten, bedden..). Door een bench te gebruiken biedt je je hond dus een veilige hol aan.

Waar moet een bench aan voldoen?

De grootte: Je hond/puppy moet rechtop kunnen staan en zich kunnen draaien.

In plaats van meerder benches te kopen voor je puppy, koop je beter een bench op groei en verklein je hem met een tussenschot.

Je hebt 2 soorten benches: transportboxen en draadkooien

Transportboxen zorgen al voor een beschut gevoel. Bij een draadkooi voorzie je best een hoes of een laken om hetzelfde gevoel te creeëren.

In het begin is de kans groot dat de hond of puppy zal janken wanneer hij in de bench zit. Wees geduldig!

Voorzie voldoende tijd na het eten voor je hondje om zich te ontlasten (meestal +/- 10’ na het eten). Honden bevuilen van nature nooit de plaats waar ze slapen, dat leren ze van hun moeder. Hou er rekening mee dat een puppy zich vele vaker moet ontlasten dan een volwassen hond (zeker 2 tot 3 keer vaker). Tot de leeftijd van 6 maanden is het onrealistisch dat hij zich langer dan 4 uur kan inhouden.

Door een bench te gerbuiken ben je zeker dat je hond veilig is terwijl de je weg bent.

Wanneer je de hond meeneemt op reis, is de bench gemakkelijk mee te nemen naar hotels of in een tent waardoor jouw hond zich veilig en comfortabel voelt op een onbekende plek.

Als je hond naar de dierenarts of naar het trimsalon moet worden ze vaak in kennels geplaatst, voor een hond die benchgetraind is wordt deze stressvolle ervaring verminderd doordat de hond hetzelfde positieve "hol" -gevoel heeft.

De plaatsing van de bench. De meeste honden voelen zich het beste als de bench in de living staat waar ze het gevoel hebben toch nog bij de roedel te horen. Andere honden verkiezen een rustigere plaats waar ze minder gestoord worden.

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page